Loading ...

test-av-10-fel

Exempel på 10 olika datorproblem

Hårddiskar SSD - HDD.

Hårddiskar SSD – HDD

Snurrdisken HDD får ofta logiska fel vid tappad stötskada. Vi återvinner förlorad data, filer, dina bilder allmän information. Vanliga fel på hårddisken är; kretskortet styrkortet, diskens läshuvud, hårddisken klickar, SATA kontakter, lagren i disk samt firmware fel. Disk recovery är dyrt, vi är konkurrenskraftiga – testa oss.

[/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Kylsystem samt fläktar.

Vanligt förekommande är att kyl och fläktsystemet täpps igen av damm, datorn går varmt, livslängden förminskar avsevärt, och en varm laptop går saktare. Detta är inga problem för oss att göra rent inkl byta kylkuddar samt kiselpasta. ps: Man dammsuger aldrig “gallret”, du kan aldrig få det att passera ut genom flensarna, du flyttar endast på dammet, vilket medför att fläkten fastnar. Det blir varmgång, den blir överhettad, och brinner upp.

Dc-jack – strömkontakt.

Är ett vanligt förekommande fel, dessa sitter lödade på moderkortet med rätt lödutrustning byter man dc jacket endast, varje dator fabrikat samt modell har ett unikt dc-jack, vi har cirka 100 olika i lager.

Mobil? Klick to call 0707-215970

Jag har sölat Vätska el vatten i datorn.

Vid dessa tillfällen gäller det att stänga av datorn omedelbart, samt vända den upp och ner med öppnad skärm över överbordskanten. OBS: Använd inte ris, det fungerar inte i dessa sammanhang. Sök gärna professionell hjälp nästa dag, varför? Vätskan fräter på tunna flatkablar och det går väldigt fort. Vanligt förekommande är, Kaffe, vin, sötdryck, och vatten är det värsta, då de andra dryckerna innehåller socker, vilket faktiskt är skonsammare för frärskador.

Trasig display skärm touchpanel, trasiga gångjärn

Är vanligt vid tappskada, oftast tar man isär skärmen, glasen är limmade och byter endast displayen, eller digitizern (touch). Gångjärnen är ofta undermåliga samt klena, dessa går att laga, många gånger bygger man om detta på vårat knep, så de slipper gå sönder av sig självt, vilket det tyvärr ofta gör.

Keyboard trasiga el. fattas knappar.

Går ofta att laga, varje T-bord är unikt med olika layouter på byglarna, därför sparar vi samtliga Tangentbord för delarnas skull.

CPU (processor) Ramminne

Detta är datorns heliga ko, idag är det aldrig brist på denna kraft som det var förr, så länge du har intel i3 standard och uppåt rullar det bra, dock behöver gamers lite mera kraft. De flesta klarar sig på 4GB ramminne och 16GB anses som max idag.

Touchplattor musknappar

Är ofta instabila, men med rätt drivrutiner och mjukvara kan man få riktig bra comfort på dem.

Batteri LIPO Li-ion

Är en förbrukningsvara, har man otur är de kass efter några månader, men klarar vanligtvis 2-3 år.

Trasigt Gångjärn skärmen.

Detta är laptopen ackilleshäl, en vanligt förekommande reparation hos oss.

Mobil? Klick to call 0707-215970

Stationära datorer

Vi reparerar stationära datorer. Män funderar på att köpa en stationär dator idag, så är det bättre att vi bygger en till dig, som man gjorde tidigare, varför? De få Elektronikvaruhus som säljer idag är katastrof dåliga. Låt oss bygga en, detta tar två dagar, och du blir stabilare, snabbare, bättre prestanda och billigare. Du slipper även alla Bloatware (reklam) som tillverkarna installerar, som upptar bandbredd samt processorkraft.


 

 

[contact-form-7 id="707" title="Order Form"]
Call Now Button